Over Noisz

Over Noisz

Popkoor Noisz is in 2017 opgericht door een aantal enthousiaste dames en heren. Onder leiding van koorcoach Edith Broer zingt Noisz de leukste nummers van de jaren 60 tot aan nu. Een breed en vooral veelzijdig repertoire. De methode is laagdrempelig, zo is er geen jarenlange zangervaring nodig en ook noten lezen is geen vereiste.


Noisz treedt jaarlijks op het Alphens Korenfestival op. En was onder andere te zien op de jaarmarkt in Castellum (Alphen a/d Rijn); de kerstmarkt van Zorgboerderij Valkendam en ook op het Rotterdams korenfestival.
Er wordt regelmatig aandacht besteed aan het toevoegen van nieuwe liedjes en het repertorie van het koor is inmiddels dan ook al aardig gegroeid. Jaarlijks worden er gemiddeld zes nieuwe nummers toegevoegd om de afwisseling tijdens de optredens te waarborgen.

Onze nieuwe dirigent Edith Broer

Zingen is al heel lang mijn hobby. Ik heb bij diverse koren gezongen en de laatste paar jaar heb ik als invalcoach ook kunnen ervaren hoe leuk ik het vind om te dirigeren. Dus toen ik het verzoek kreeg om het stokje van de vorige coach over te nemen, hoefde ik niet lang na te denken.

Bij NOISZ wordt geoefend met ingezongen bestanden, dus noten lezen is niet nodig. Maar zelf heb ik dit wel geleerd; bij de fanfare waar ik bugel speelde.
Mijn kennis en ervaring als muzikant, koorlid en invalcoach gebruik ik om net even even wat extra's toe te voegen aan de uitvoering van de nummers.


Noisz is een gezellige groep mensen en als coach wil ik er op de repetities voor zorgen dat iedereen met plezier kan zingen en hierbij de
diverse stempartijen samen te smeden tot een mooi klinkend geheel."